RYHMIEN OHJAUS

Idealista tapaamisten tarjoiluihin

Mitä terveellistä purtavaa TerveysVerstaan tapaamisissa voisi kattaa tarjolle? Poimi tästä ideoita tarjoiluihin!

Tarjoiluvinkit

Kuitupitoinen leipä

(vähintään 6 g kuitua/100 g) / karjalanpiirakka + päälliset, esimerkiksi:

  • runsasrasvaista (≥ 60 % rasvaa) kasvirasvamargariinia
  • kalkkunaleike
  • vähärasvainen juusto
  • vegaaninen juusto
  • kananmuna
  • kurkku
  • tomaatti
  • salaatti
  • paprika

Hedelmät

  • viinirypäleet
  • banaani
  • valmiiksi kuorittu tuore ananas
  • mandariini
  • appelsiini
  • omena

Hummusdippi ja kasvikset

  • kurkku
  • paprika
  • porkkana / naposteluporkkanat
  • kukkakaali
  • valmis hummus

Välipalakeksit

  • esim. Elovena tai Kotimaista kaurakeksit, myös gluteenittomat

Fazer Alku granolapalat

  • mustikka ja omena, 120 g pussi

Proteiinirahkat

  • Isey Skyr proteiinirahkat
  • Valio proteiinirahkat

Kaura- ja soijapohjaiset maidottomat gurtit

  • esim. Valio Oddly Good -gurtit

Mysli / gluteeniton mysli

  • voi laittaa esim. rahkan tai gurtin päälle

Pähkinät ja mantelit

  • Pirkka pähkinä-mantelisekoitus (190 g)
  • Pirkka cashewpähkinä (200 g)
  • Rainbow nut cocktail (200 g)

Proteiinipirtelöt, valmiit juotavat purkit

  • Valio ProFeel -pirtelöt
  • Juustoportti Hyvin -proteiinijuomat
  • Alpro Plant protein -soijajuoma

Valmiit smoothiet

  • esim. Pirkka mango-passio-hedelmä- tai mansikka-banaanismoothie 1l

Ruissipsit + päällinen

  • Linkosuo Aito ruis
  • Pirkka ruissipsit
  • avokado
  • hummus

Kaurasipsit (gluteeniton)

  • Oikia Oatis merisuola

Näkkileivät

  • kauranäkkileipä (gluteeniton)
  • kuitunäkkileipä (gluteeniton)
  • esim. Semper

Itse valmistettava marjarahkajuoma
(1 annos):

  • 1,5 dl C-vitaminoitua mustikka-/marjakeittoa
  • 100 g rahkaa
  • 1–2 tl kauraleseitä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • pensasmustikoita

Itse valmistettava hedelmävälipala
(1 annos):

  • 1 dl maustamatonta rahkaa/jogurttia/viiliä/raejuustoa tai vegaanisena esim. Alpro Greek Style -soijavalmistetta
  • 0,5 dl C-vitaminoitua (lasten) hedelmäsosetta
  • 1–2 tl kauraleseitä
  • 1 rkl rypsiöljyä

Alkoholiton karpalo-greippibooli
(14 hlöä):

  • 1 l karpalomehua
  • 1 l greippilimonadia tai greippimehua
  • 2 limen mehu
  • jäitä
  • koristeluun limesiivuja

Chiavanukas härkäpapugranolalla ja marjoilla (4 annosta):

  • 2 dl Elovena kaurajuoma kahviin
  • 2 tl kookoshiutaleita
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl sokeria
  • 1/22 tl vaniljasokeria
  • ½ dl chiasiemeniä

Päälle:

  • 2 dl härkäpapugranolaa
  • marjoja

Valmistusohje:

Sekoita kaikki puuron aineet keskenään. Nosta jääkaappiin ja sekoita seosta noin vartin päästä.
Peitä kulho ja nosta takaisin jääkaappiin tekeytymään vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli.
Annostele chiavanukas tarjoiluastioihin ja ripottele päälle härkäpapugranolaa ja runsaasti haluamiasi marjoja. Nauti heti.