Idealista tapaamisten tarjoiluihin
Mitä terveellistä purtavaa TerveysVerstaan tapaamisissa voisi kattaa tarjolle? Poimi tästä ideoita tarjoiluihin!
Tarjoiluvinkit
Kuitupitoinen leipä
(vähintään 6 g kuitua/100 g) / karjalanpiirakka + päälliset, esimerkiksi:
- runsasrasvaista (≥ 60 % rasvaa) kasvirasvamargariinia
- kalkkunaleike
- vähärasvainen juusto
- vegaaninen juusto
- kananmuna
- kurkku
- tomaatti
- salaatti
- paprika
Hedelmät
- viinirypäleet
- banaani
- valmiiksi kuorittu tuore ananas
- mandariini
- appelsiini
- omena
Hummusdippi ja kasvikset
- kurkku
- paprika
- porkkana / naposteluporkkanat
- kukkakaali
- valmis hummus
Välipalakeksit
- esim. Elovena tai Kotimaista kaurakeksit, myös gluteenittomat
Fazer Alku granolapalat
- mustikka ja omena, 120 g pussi
Proteiinirahkat
- Isey Skyr proteiinirahkat
- Valio proteiinirahkat
Kaura- ja soijapohjaiset maidottomat gurtit
- esim. Valio Oddly Good -gurtit
Mysli / gluteeniton mysli
- voi laittaa esim. rahkan tai gurtin päälle
Pähkinät ja mantelit
- Pirkka pähkinä-mantelisekoitus (190 g)
- Pirkka cashewpähkinä (200 g)
- Rainbow nut cocktail (200 g)
Proteiinipirtelöt, valmiit juotavat purkit
- Valio ProFeel -pirtelöt
- Juustoportti Hyvin -proteiinijuomat
- Alpro Plant protein -soijajuoma
Valmiit smoothiet
- esim. Pirkka mango-passio-hedelmä- tai mansikka-banaanismoothie 1l
Ruissipsit + päällinen
- Linkosuo Aito ruis
- Pirkka ruissipsit
- avokado
- hummus
Kaurasipsit (gluteeniton)
- Oikia Oatis merisuola
Näkkileivät
- kauranäkkileipä (gluteeniton)
- kuitunäkkileipä (gluteeniton)
- esim. Semper
Itse valmistettava marjarahkajuoma
(1 annos):
- 1,5 dl C-vitaminoitua mustikka-/marjakeittoa
- 100 g rahkaa
- 1–2 tl kauraleseitä
- 1 rkl rypsiöljyä
- pensasmustikoita
Itse valmistettava hedelmävälipala
(1 annos):
- 1 dl maustamatonta rahkaa/jogurttia/viiliä/raejuustoa tai vegaanisena esim. Alpro Greek Style -soijavalmistetta
- 0,5 dl C-vitaminoitua (lasten) hedelmäsosetta
- 1–2 tl kauraleseitä
- 1 rkl rypsiöljyä
Alkoholiton karpalo-greippibooli
(14 hlöä):
- 1 l karpalomehua
- 1 l greippilimonadia tai greippimehua
- 2 limen mehu
- jäitä
- koristeluun limesiivuja
Chiavanukas härkäpapugranolalla ja marjoilla (4 annosta):
- 2 dl Elovena kaurajuoma kahviin
- 2 tl kookoshiutaleita
- 1 tl sitruunamehua
- 1 tl sokeria
- 1/22 tl vaniljasokeria
- ½ dl chiasiemeniä
Päälle:
- 2 dl härkäpapugranolaa
- marjoja
Valmistusohje:
Sekoita kaikki puuron aineet keskenään. Nosta jääkaappiin ja sekoita seosta noin vartin päästä.
Peitä kulho ja nosta takaisin jääkaappiin tekeytymään vähintään 2–3 tunniksi, mieluiten yön yli.
Annostele chiavanukas tarjoiluastioihin ja ripottele päälle härkäpapugranolaa ja runsaasti haluamiasi marjoja. Nauti heti.