Ajankohtaista

Henkilö lukee käsillään pistekirjoitusta.

Terveystietoa saavutettavasti

Materiaalipankissamme on nyt julkaistu ensimmäiset näkövammaisten terveyttä käsittelevät artikkelit. Materiaalipankki täydentyy jatkuvasti.

Kaikki tuottamamme materiaali pohjautuu tutkittuun, luotettavaan tietoon. Hyödynnämme myös esimerkiksi asiantuntijahaastatteluja. Teemme lisäksi yhteistyötä Näkövammaisten liiton julkaiseman Näkövammaisten Airut -lehden kanssa, ja materiaalipankissa on linkkejä Airuessa julkaistuihin artikkeleihin. Huomaathan, että tällöin artikkeli avautuu uudessa välilehdessä Airuen omilla verkkosivuilla.

Materiaalipankissa on toistaiseksi julkaistu tietoa vain tekstimuodossa, mutta tuotamme Visus-hankkeen aikana myös esimerkiksi ääni- ja videomateriaaleja. Tulossa on esimerkiksi jumppaohjeita ja muita helposti omassa kodissa toteutettavia harjoitusohjelmia. Huomioimme kaikessa materiaalissa saavutettavuuden, käytännönläheisyyden ja selkeyden.

Haluamme huomioida myös ne näkövammaiset, joille digitaalisten palvelujen käyttäminen on hankalaa. Tuotamme terveystietoa esimerkiksi pistekirjoituksena ja Daisy-julkaisuina.

Tervetuloa luotettavan terveystiedon äärelle!