Ajankohtaista

Lattialla jumppamatto ja vihreät käsipainot. Jumppamaton päällä näkyvät naisen jalat, joissa vaaleanpunaiset lenkkarit.

Uusia TerveysVerstaita tulossa

Näkövammaisten vertaistuellisten hyvinvointiryhmien eli TerveysVerstaiden toiminta laajenee uusille paikkakunnille.

Seuraava ryhmä aloittaa Pohjanmaan alueella, Seinäjoella, alkuvuodesta 2024. Vuoden 2024 toteutamme hyvinvointiryhmän myös Keski-Suomessa. Ryhmien toteutuspaikkakunnat ja aikataulut julkaistaan myöhemmin. Tiedotamme erikseen myös ryhmiin ilmoittautumisen aikatauluista, joten seuraa viestintäkanaviamme!

TerveysVerstaita toteutetaan tämän jälkeen myös muualla Suomessa. Paikkakunnista ja ajankohdista tiedotetaan tarkemmin erikseen.

TerveysVerstaat kokoontuvat paikallisesti kymmenen kertaa. Yhteen ryhmään mahtuu mukaan 12 osallistujaa.

Tapaamisissa käsitellään monipuolisesti terveyden eri osa-alueita. Perehdymme yhdessä esimerkiksi näihin teemoihin:

  • Terveellinen ravinto
  • Liikunta ja liikkumisen lisääminen omaan arkeen
  • Uni, lepo ja palautuminen
  • Mielen hyvinvointi sekä muistin ja sosiaalisten suhteiden merkitys
  • Päihteet ja tupakointi
  • Tuki- ja liikuntaelinterveys, kuten tasapainon ja lihaskunnon merkitys

Osallistujat saavat käytännönläheistä tietoa siitä, miten terveellisiä elämäntapoja ja kokonaisvaltaista hyvinvointia voi lisätä omassa arjessa. Ryhmien toiminta on keskustelevaa ja luottamuksellista. Tietoa jaetaan havainnollisesti, käytännönläheisesti ja innostavasti. Toiminnan suunnittelussa huomioidaan osallistujien toiveet ja lähtökohdat. Ryhmissä voidaan siten toteuttaa esimerkiksi liikuntalajikokeiluja tai terveellisten ruokien kokkaamista yhdessä, osallistujien toiveista riippuen.

Visus-hankkeen tavoitteena on luoda hyvinvointiryhmistä toimintaa, jota on helppo toteuttaa jatkossa paikallisesti helposti myös esimerkiksi paikallisten toimijoiden aloitteesta ja voimin. Luomme ryhmiin valmiit materiaalit ja toimintamallit, ja niitä voi toteuttaa matalalla kynnyksellä lähes missä vain. Tavoitteenamme on luoda pysyvää, valtakunnallisesti kattavaa toimintaa, joka on mahdollisimman monen näkövammaisen ulottuvilla.