AJANKOHTAISTA

Vihreitä omenoita, limejä, parsakaali, kurkku, salaatti, ja mintunvirheät lenkkarit, vesipullo ja mittanauha harmaalla alustalla.

TerveysVerstas-hyvinvointiryhmä aloittaa Jyväskylässä elokuussa

Onko näkösi heikentynyt? Kaipaatko tukea terveellisten elämäntapojen toteuttamiseen? Tule mukaan vertaistuelliseen hyvinvointiryhmään!

TerveysVerstas-hyvinvointiryhmä aloittaa Jyväskylässä elokuussa. Kokoonnumme syksyn aikana kymmenen kertaa, ja mukaan mahtuu 12 osallistujaa. Huomaathan, että ilmoittautuminen ryhmään alkaa jo perjantaina 15.3. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Aika: 13.8.–17.12.2024

Paikka: Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n toimintakeskus, Eeronkatu 7 b 19, 40720 Jyväskylä.

TIETOA HYVINVOINTIRYHMÄSTÄ

Keski-Suomen TerveysVerstas on vertaistuellinen hyvinvointiryhmä, joka kokoontuu Jyväskylässä kymmenen kertaa syksyllä 2024. Ryhmä on tarkoitettu näkövammaisille sekä henkilöille, jotka kokevat näön heikentymisen vaikuttavan liikunta- ja toimintakykyynsä. Perehdymme yhdessä esimerkiksi näihin teemoihin:

  • Terveellinen ravinto
  • Liikunta ja liikkumisen lisääminen omaan arkeen
  • Uni, lepo ja palautuminen
  • Mielen hyvinvointi sekä muistin ja sosiaalisten suhteiden merkitys
  • Päihteet ja tupakointi
  • Tuki- ja liikuntaelinterveys, kuten tasapainon ja lihaskunnon merkitys

Osallistujat saavat käytännönläheistä tietoa siitä, miten terveellisiä elämäntapoja ja kokonaisvaltaista hyvinvointia voi lisätä omassa arjessa. Ryhmän toiminta on keskustelevaa ja luottamuksellista. Tietoa jaetaan havainnollisesti, käytännönläheisesti ja innostavasti. Huomioimme myös osallistujien toiveet ja lähtökohdat. Ryhmissä voidaan siten esimerkiksi kokeilla erilaisia liikuntalajeja tai maistella terveellisiä ruokia yhdessä, toiveista riippuen.

RYHMÄÄN OSALLISTUMINEN

TerveysVerstaan toiminta on avointa kaikille riippumatta esimerkiksi iästä tai näkövamman haitta-asteesta. Tapaamiset ja materiaalit toteutetaan näkövammaisille saavutettavassa muodossa, joten et tarvitse avustajaa.

Ryhmä kokoontuu Keski-Suomen Näkövammaisten toimintakeskuksella Jyväskylän keskustan lähellä. Tiloihin on esteetön pääsy. Osa tapaamisista saatetaan toteuttaa myös toisaalla Jyväskylässä. Kaikissa tapaamispaikoissa huomioidaan esteettömyys.

Toivomme osallistujilta sitoutumista ryhmään ja osallistumista kaikkiin sovittuihin tapaamisiin. Aktiivinen osallistuminen on tärkeää, jotta osallistuja saa ryhmästä parhaan mahdollisen hyödyn. Osallistujiin ollaan yhteydessä puhelimitse etukäteen. On siis tärkeää, että olet tavoitettavissa jo ennen hyvinvointiryhmän käynnistymistä.

Tärkeintä on, että sinulta löytyy aikaa ja innostusta lisätä hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja omassa arjessasi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

TARKEMMAT TIEDOT JA ILMOITTAUTUMINEN

Ryhmän tapaamispäivät: 13.8., 27.8., 10.9., 24.9., 8.10., 22.10., 5.11., 19.11., 3.12. ja 17.12 . Ryhmä kokoontuu siis joka toinen viikko, tiistaisin, yhteensä 10 kertaa. Kellonaika tarkentuu ryhmään ilmoittautuneiden tarpeiden mukaan. Haluamme varmistaa, että myös työssä käyvillä on mahdollisuus ehtiä mukaan tapaamisiin.

Hinta: 40 euroa.

Ilmoittautuminen ryhmään alkaa perjantaina 15.3. klo 9.00.

Osallistujamäärä: 12 henkilöä.

Osallistumis- ja peruutusehdot: Jos ryhmään osallistuminen perutaan alle kaksi viikkoa ennen ryhmän alkamista tai sitä ei peruta lainkaan, osallistumismaksua ei palauteta. Maksu palautetaan, jos perujalla on esittää lääkärintodistus sairastumisesta tai tilalle saadaan toinen osallistuja.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen: Maria Tyhtilä puh. 0400 305 003, maria.tyhtila@fanry.fi.

HYVINVOINTIRYHMÄN JÄRJESTÄJÄ

TerveysVerstas on osa Visus-hankkeen toimintaa. Visus on valtakunnallinen näkövammaisten terveyden edistämisen hanke, jonka toteuttaa Fysioterapia-alan Näkövammaiset ry. Toimintaa rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

Keski-Suomen TerveysVerstas toteutetaan yhteistyössä Keski-Suomen Näkövammaiset ry:n kanssa. Hyvinvointiryhmän vetäjänä on Visus-hankkeen projektityöntekijä Maria Tyhtilä. Ryhmässä voi vierailla myös ulkopuolisia asiantuntijoita.