Ajankohtaista

Piirroskuva. Mies ja nainen ylittävät hymyillen suojatietä. Miehellä on aurinkolasit ja valkoinen keppi, ja nainen opastaa häntä suojatien yli. Nainen on nostanut toisen kätensä tervehdykseen autolle, joka on pysähtynyt suojatien eteen.

Tule TerveysTsemppariksi näkövammaiselle!

Lähtisitkö vapaaehtoiseksi TerveysTsemppariksi näkövammaiselle? Voit toimia esimerkiksi ulkoiluystävänä, auttaa ruoanlaitossa tai tarjota juttuseuraa. Emme vaadi erityistaitoja, toivomme vain iloista ja avointa mieltä. Toimimme valtakunnallisesti eri puolilla Suomea.

TerveysTsemppari-toiminnassa tuettavat näkövammaiset saattavat toivoa kaveria esimerkiksi kävelylenkeille, ruokakauppaan tai ruoanlaittoon. Uusiin paikkoihin kulkeminen, uusien harrastusten pariin hakeutuminen tai tapahtumiin osallistuminen voi olla näkövammaiselle korkean kynnyksen takana. Moni voi kaivata myös seuralaista kotiin, ja voitte tavata vaikkapa askartelun, käsitöiden tai seurapelien merkeissä.

Vapaaehtoistyö vie aikaasi muutaman tunnin kuukaudessa.

Tsempparipari tapaa kaksi kertaa kuukaudessa ja pitää lisäksi yhteyttä kerran kuukaudessa puhelimen tai muiden etäyhteyksien avulla. Toivomme, että voit sitoutua toimintaan puoleksi vuodeksi kerrallaan.

Vapaaehtoisille järjestetään ensimmäinen alkukoulutus ja virkistystilaisuus Helsingissä 23.–24.9.2023. Maksamme osallistujien matka- ja majoituskulut sekä koulutuksen aikaiset ruokailut.

Jos koet, että haluaisit rohkaista näkövammaista terveellisten elämäntapojen pariin, lievittää yksinäisyyttä ja lisätä kokonaisvaltaista hyvinvointia, olet lämpimästi tervetullut mukaan vapaaehtoisverkostoomme!

Ilmoittaudu mukaan: